política, reflexió

El problema som nosaltres

Repasso el baròmetre del CIS del mes de gener i observo que el segon i el tercer principal problema o preocupació dels espanyols estan relacionats amb la classe política (el segon és la seva corrupció i el tercer el seu frau).

Què tramposos que som! Resulta que els polítics no son més que representants nostres. Els escollim nosaltres. Els premiem nosaltres amb la reelecció. Financem els seus partits amb la nostra permissivitat. I els donem carta blanca per enriquir-se i per empobrir-nos amb el nostre vot o la nostra escassa pressió. I tenim la barra de exculpar-nos?

Imagino que mai en una enquesta del CIS hi apareixerem nosaltres com a principal preocupació, però hauríem de ser sincers d’una vegada. Som una societat nefasta, amb tant poca dignitat i autocrítica que fa por, tan immòbil i tan mal·leable que ha de ser un plaer governar-nos.

Si algun cop m’atrapa un enquestador del CIS, i em pregunta “quin és el problema que em preocupa més actualment?” Intentaré respondre: “Jo mateix. I vostè també”.

Estàndard

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s